A kormányok és a befektetők jelenleg milliárdokat költenek a Covid-19 világjárvány elleni küzdelemre. Ez magában foglalja az orvosi technológia és felszerelés költségeit, valamint a magán- és jogi személyek pénzügyi támogatását.

— Pavel Kravchenko PHD

Hogyan segíthet a blokklánc technológia megakadályozni a pénzeszközökkel való visszaélést, a…

A környezetvédők egyetértõen beszélnek arról, hogy a Bitcoin bányászat károsítja a környezetet. Ezért egyre több „környezetbarát” crypto-eszköz jelenik meg a piacon.
Ide sorolható a megújuló energiaforrások fokozottabb használata, az energiahatékonyabb protokollok és a szénlábnyom-kompenzáció.

A Bitcoin-bányászat több energiát használ fel évente, mint Malajzia vagy Svédország, a Bitcoin villamosenergia-fogyasztási index szerint…

Ki a blokklánc validátor?

Blockchain — egy adatbázis, amely információkat tartalmaz a rendszer résztvevőinek minden kriptovaluta tranzakcióról. A blockchain validator-ok (blokklánc érvényesítői) részt vesznek az ilyen átutalások megerősítésében.

Az érvényesítő

Az Ethereum, a Bitcoin után a második legnépszerűbb kripto-eszköz. A várva várt Ethereum 2.0 szabvány megjelenése előtt sokan kíváncsiak arra, hogy mit hoz a jövő és mennyibe kerül amajd az (ETH) coin.

Ballet Real Ethereum Wallet

Az előrejelzések szerint az ár megtartja a felfelé vezető pályáját a múltbeli teljesítmény és az Ethereum blokklánc növekvő elfogadása alapján.
Az ETH, 20 milliárd dolláros tőkével és napi 12 milliárd dolláros kereskedési volumennel rendelkezik. Sokan áttörést várnak az ETH számára, amit az Ethereum első és egyetlen általános célú blokklánca vezérel.

Hétfőn, a “HetiKörkép” keretein belül kitértünk az árfolyam alakulására, befolyásoló tényezőkre és az ezzel járó helyzetekről is beszéltünk.

Működik-e az előrejelzés a Crypto piacon?

Számos kriptovaluta-előrejelzéssel az egyik fő probléma az, hogy hiányzik az elemzési támogatás a követelések alátámasztására. Többnyire, akik nyilvános előrejelzéseket készítenek, elkerüli figyelmüket a fundamentális adat. Részinformációt közvetítenek.

A kripto-fizető-eszköz ipar eleve nehezen elemezhető. Akkor is, ha összetett és megfelelő elemzést alkalmaznak az árak előrejelzésére, mindig sok tényező lesz, amelyekről a…

Mi az és hogyan működik?

A Stablecoin fix értékű kripto-fizető-eszköz. Ez azt jelenti, hogy a kriptoeszköz értéke nem ingadozhat olyan gyakran, mint a hagyományos kriptoeszközöknél tapasztalható. Noha a fix árak ezen tartománya gyakran az amerikai dollárhoz viszonyított, vannak olyan devizák is, amelyek különböző árindexekhez vannak kötve. …

Letétkezelő (Custodial) és Nem Letétkezelő (Non-Custodial) kriptotárcák

A (Non-Custodial) nem letétkezelő cryptotárca egyfajta decentralizált tároló, amelyben a felhasználó saját kulcsokkal rendelkezik.
A felhasználó privát kulcsokkal ellátott fájlt kap, és meg kell írnia egy (mnemos) emlékeztető kifejezést, amellyel visszaállíthatja az eszközökhöz való hozzáférést.
A privát kulcsok azt jelentik, hogy a felhasználó teljes mértékben ellenőrzés alatt tudja az eszközeit…

Yanosh Katona

Economist, DIR DistributedLab Hungary; BalletCrypto Ambassador, CryptoRobotics Limited Official Representative Europe

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store